czwartek, 23 lutego 2023

 

Kapittel 3

Elektrisk (Markus og Martinus)

Dagen de treff hverandre. 16. februar 2018. Den aller viktigst dagen i livet hennes, visste det seg etter hvert. Klokka var 21:37. Maria venta og venta. Hun pynta seg litt og begynte å rydde i leiligheten sin. Hun tok en stor pose med papp og gikk ned til å kaste den. Mens hun gikk på gata, så hun Sigurd. Morsom lue, en sigarett i hånda og prøvende smil. Noe kilet i magen. Here comes my men! Tenkte hun.

Han var kjekk. Jesus i himmelen, så kjekk var han. Han hadde på seg en lue strikka av mammaen hans, som gjorde utseende hans litt ironisk og veldig hipsteraktig. „Hei” sa hun. „Hei” svarte han. Hun kyssa ham på kinnet. Ham luktet syktgodt. Etterpå visste det seg at det var parfyme fra L’Occitane som ex kona hans (etter hvert visste det seg at hun egentlig ikke var ex kone, de leverte ikke skilssmissepapierer) kjøpte ham. Maria følte seg litt rart og veldig godt samtidig. De gikk opp på andre etasje til leiligheten hennes. Han tok av seg klær og sko og gikk til stue.

„Hva vil du ha til å drikke?» spurte Maria. Hun var litt nervøs. „Hva har du” spurte Sigurd. Hvitvin? Hvitvin da. Han luktet ikke bare godt, men hun kunne også føle et sterkt lukt av hasj fra ham, nå da de var inne. Men han virket ikke beruset.

De satt seg ned på sofaen med et glass vin hver. Nesten med en gang tok Sigurd en snusbox ut av jakkelomma si. Det var en hasjboks. Han begynte å mekke en joint mens de prata. Etter 20 minutter jointen var ferdig. „Har du lyst?” spurte han. «Ja, hvorfor ikke» svarte Maria. De gikk ut på balkongen. Leiligheten til Maria var utrolig fint. Balkongen var ganske liten, men hadde utsikt mot fjorden. Maria og Sigurd satt seg seg ned på stoler, ansikt mot hverandre. De kunne ikke se på Oslofjorden da, men dette var ikke viktig akkurat nå. Etterpå vil det vise seg at de momentene på balkongen, mens de sat, røykt og prata sammen var viktigste og beste for Sigurd.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz